Serietidningar och coola retrosaker

Serietidningar och sci-fi finns överallt ibland oss. En av de som har riktat in sig på just dessa är Stan Lee som har blivit känd för sina Marvel-serier där bland annat Spindelmannen är en huvudkaraktär. När det kommer till just Spindelmannen finns det väldigt många serietidningar, filmer och tv-serier som handlar om denna hjälte. Samma sak är det med Stålmannen, Batman och Fantomen som alla är skapade av Stan Lee.

Serietidningar i vardagen

Serietidningar om hjältarna finns kvar än idag men det är de äldre versionerna som är riktigt antika fynd. De som samlar på dessa föremål letar efter förstautgåvorna av serietidningarna för att ha i sina samlingar. Tv-spel och datorspel som handlar om dessa seriefigurer har också getts ut och det gör dessa spel retroinspirerade. Ordet retro betyder återblickar till dåtiden och det är precis vad dessa serietidningar och tv-spel är.

Sci-fi betyder egentligen science fiction, vilket innebär påhittade berättelser som innehåller framtida teknologi, övernaturliga fenomen och/eller exempelvis superhjältar som räddar dagen på sätt som vanliga människor inte kan. Serietidningar finns att köpa i vanliga ICA-butiker, bensinmackar och speciella serietidningsbutiker. De som däremot är antika och förstautgåvor, kan du med lite tur hitta på auktioner eller pantbanker i olika städer och länder. Dessa antika föremål kommer kosta dig en del pengar om du bestämmer dig för att du vill äga dem.

Tv- och datorspel som också handlar om sci-fi säljs på dessa pantbanker och auktioner och för att få tag på de speciella och mest värdefulla, måste du åka dit och vara beredd på att förhandla. Det krävs lite planering innan du åker till dessa ställen och du måste vara säker på att du faktiskt har den budgeten som kommer krävas för att kunna köpa det du vill ha. Att samla på serietidningar kan vara roligt men tråkigt på samma gång eftersom att värdet sjunker om du öppnar förpackningen och bläddrar i tidningen.