Om bloggen

Den här bloggen är skriven av mig, Magnus Sallander.

Vad bloggen handlar om

Jag är en sci-fi- och fantasy-nörd in i benmärgen. Jag kommer i bloggen ta upp sådant som intresserar mig och som jag naturligtvis hoppas även ska intressera dig som läsare. Det kan vara allt från boktips till fåniga skämt till de dyraste samlarobjekten i världen. Jag kommer gå både högt och lågt kan man säga.

Science fiction som inspirerar mig

Science fiction har alltid varit en genre som inspirerat mig. Det hela började med Star Wars. Favoriten bland filmerna är det absoluta originalet, dvs “Star Wars: Episode IV – A New Hope” från 1977. George Lucas absolut bästa film. Hela äventyret i den filmen är bara helt underbar. Jag försöker se om filmen minst en gång om året.

Science-fiction TV-serier

I modern tid kan jag uppskatta “Black Mirror” väldigt mycket. Jag gillar konceptet med att man har en mer subtil sci-fi ton genom hela serien. Att avsnittet dessutom är väldigt mörka och visar på en dyster framtid är bara en bonus. Det är verkligen en tänkvärd TV-serie för er som har missat den. Första avsnittet har jag hört avskräcker många från att fortsätta titta, vilket jag har full förståelse för. Det är egentligen ett idiotiskt avsnitt att börja en väldigt bra serie med. För att hinta er som har sett serien kan jag berätta att avsnittet handlar om grisen så vet ni vad jag pratar om. Men ge serien en till chans för er som har gett upp!

Tack för mig!